Платформа онлайн-телебачення Київстар ТБ, група 1+1 mediaта новинний ресурс ТСН.ua об’єднують зусилля, щоб разом створити серію публікацій з інтерв’ю визначних діячів кіносфери за останні 30 років незалежної України. Проєкт, який матиме назву "Про кіно без меж", об’єднає понад 10 історій провідних українських акторів, режисерів, операторів, сценаристів, продюсерів та ідейників, які активно впливають на розвиток сучасного кінематографу та руйнують будь-які межі й стереотипи.

Мета проєкту – через персоналії продемонструвати, яким глибоким і багатогранним є вітчизняний кінематограф і довести, як багато в цій сфері залежить від любові та поваги глядачів.

Україна подарувала світу чимало культових кінострічок, які стали справжньою класикою. Їх з року в рік наводять як приклад на тематичних заходах, ними пишаються та надихаються в багатьох куточках земної кулі – як от "Тіні забутих предків" чи "Захар Беркут". Проте за часи Незалежності галузь кінематографу зазнала багатьох змін. Яких саме – ми розповімо в межах спецпроєкту з більше ніж 10-ма легендарними представниками галузі, котрі власним прикладом доводять: в Україні може бути величезна кількість якісного та зразкового кіно, що руйнує будь-які межі та стереотипи, щобільше, з бекграундом, який збирався десятиліттями, це цілком реально зробити найближчим часом. Все, що потрібно, – консолідуватися та прикласти максимум зусиль. Ми в Київстар ТБ активно над цим працюємо, – прокоментував Павло Рибак, керівник Київстар ТБ з боку 1+1 media.

Усі історії будуть доступні читачам на спеціальній платформі від ТСН.ua за цим посиланням. На лендингу вже можна прочитати інтерв’ю трьох перших героїв проєкту – легендарних акторів Володимира Горянського та Лариси Кадочникової, а також молодого й амбіційного режисера Антоніо Лукіча. Хто наступнимдоєднається до ініціативи та розповість свою, унікальну й глибоку історію, пов’язану з українським кінематографом, стане відомо зовсім скоро.

Світлана Панюшкіна, керівниця новинного ресурсу ТСН.ua, додає:

30 років Незалежності України – важлива річниця для кожного з нас, тому ми хочемо відзначити її змістовними та освітніми проєктами. Розповідаючи про розвиток кіноіндустрії, читач порине у спогади, почує велику порцію невідомих раніше фактів і дізнається більше про учасників креативного кластера, які зробили вагомий внесок, аби про Україну як про країну талановитих людей говорили в усьому світі.

Фотографом проєкту "Про кіно без меж" стала Вікторія Квітка, відома участю у соціальній ініціативі #забутипровік групи 1+1 media. За словами Вікторії, її мета в цій колаборації – розкрити героїв з іншого боку та продемонструвати мільйонам українців за допомогою світлин їхню душу.