Весна, літо та рання осінь - ідеальний час для веселощів у пісочниці. Найпоширенішими є дерев’яні пісочниці - вони характеризуються міцністю та класичним виглядом, який добре поєднується з архітектурою саду.

Що ще варто знати про дерев’яні пісочниці?

На ринку є вибір між пластиковими та дерев’яними моделями. Батьки вирішують купувати перші через низьку ціну, цікаві кольори та форми. Пластикові пісочниці, однак, невеликі, тому діти досить швидко виростають з них. Багато людей також скаржаться на їх схильність до механічних пошкоджень - вони легко тріскають та вицвітають. Тож непогано одразу придбати більшу та міцнішу дерев’яну пісочницю, яку на сайті https://friend.ua/inkljuzyvna-osvita/interaktyvni-igry/pisochna-terapija-ta-animacija можна придбати за доступними цінами.

Що потрібно знати, перш ніж купувати дерев'яну пісочницю?

Довговічність та зручність використання - це лише деякі особливості дерев’яних пісочниць. Крім того, вони екологічні, безпечні та мають естетичний вигляд. Їх краї широкі, тому під час гри дитина може сісти на них або покласти на них бутерброди. Вони ідеально підходять для великих і середніх садів. На що звернути особливу увагу, купуючи дерев’яну пісочницю? По-перше, це безпечно? Вона повинна бути зроблена з якісної деревини, краще хвойної - сосни, модрини або ялини. Місця з'єднання повинні бути суцільними - жодні гвинти не повинні виступати з дощок, вони повинні бути углубленими. Самі дошки повинні бути добре стругані, гладкі, без виступаючих частин. Ключовим фактором є міцність - пісочниця прослужить кілька років, тому, щоб дошки прослужили цей час, їх потрібно періодично чистити та просочувати. У магазинах є як просочені, так і самофарбовані пісочниці.

Види дерев’яних пісочниць

У садових та будівельних магазинах ви знайдете багато різних видів дерев’яних пісочниць - вони бувають різних розмірів, кольорів та форм, часто обладнані додатковими функціями. Розмір пісочниці необхідно індивідуально підбирати відповідно до місця. Найдешевші і поширені дерев’яні відкриті пісочниці - вони мають квадратну форму і просту конструкцію. Їхні борти діти можуть використовувати для сидіння або гри. Ви можете вибрати їх, коли у вас немає котів і собак. Ці тварини, на жаль, люблять робити з пісочниці туалет і забруднювати його. Цікавим рішенням є також закриті пісочниці з лавками з боків. Після веселощів ці сидіння можна легко перетворити на кришку - таким чином ви захистите пісок від забруднення та дощу. Якщо ви хочете захистити дітей від спеки або дощу, можете вибрати пісочницю з дахом. На жаль, навіси не захищають від вітру.