Водонагрівач - це незамінний пристрій в умовах, де немає централізованої системи подачі гарячої води. На ринку сантехнічного обладнання представлений широкий асортимент водонагрівачів, серед яких особливою популярністю серед покупців користуються надійні, відносно недорогі, збалансовані в плані технічних характеристик моделі Gorenje. Варто відзначити, що всі бойлери діляться на два типи:

  • непрямого нагріву;
  • прямого нагріву.

Розглянемо докладніше обидва види

Пристрої непрямого нагріву води використовують тепло, вироблене котлами, встановленими в системі водопостачання. Устаткування даного класу має досить просту конструкцію, а також значні обсяги, що дозволяє забезпечувати досить великий і постійний запас гарячої води. Сфера застосування даних пристроїв охоплює як звичайні житлові квартири, так і багатоповерхові котеджі, офісні будівлі і приміщення промислового призначення. Зверніть увагу, що в системах непрямого нагріву води можуть використовуватися як газові, так і паливні котли. А вибрати та придбати якісний водонагрівач можна на сайті https://rivnepost.rv.ua/news/yak-vibrati-vodonahrivach. Цей інтернет-магазин “БТ-Сервіс” пропонує популярні моделі за доступними цінами.

Потрібно також додати, що крім котлів, в таких системах передбачені ТЕНи, які автоматично вмикаються в моменти, коли відбувається дозаправка, або тимчасово вимикаються.

Електричні водонагрівачі менш практичні, проте відрізняються більш компактною і ергономічною конструкцією. Їх об'єм зазвичай становить від 50 до 100 літрів, хоча зустрічається обладнання аж до 500 літрів. Прилади складаються з двох конструктивних елементів - наповнювального бака і самого нагрівального елементу. До слова, потужність електричного ТЕНа складає від одного до двох кВт. Виділяють бойлери двох підвидів - горизонтальні і вертикальні. Не варто забувати, що подібні прилади використовують електроенергію побутової електромережі, тому необхідно подбати про встановлення надійної розетки, проводки і заземлення.

Підсумовуючи все вищесказане, можна зробити висновок, що бойлери непрямого нагріву підійдуть для облаштування великих приміщень, в яких постійно повинна бути гаряча вода, в той час як в невеликих будинках і квартирах досить звичайного електричного водонагрівача, здатного задовольнити більшість споживчих побутових запитів.