Правильне ведення бухгалтерії, своєчасна здача звітності і оплата податків - невід'ємні складові успішного бізнесу. Тому як підприємці, так і власники компаній зі стажем, відповідально підходять до вибору фахівця, якому можна довірити економічні справи. В останні роки, особливою популярністю користується аутсорсингова бухгалтерія. Сьогодні ми поговоримо про неї більш детально, а також порівняємо такі послуги з наймом штатного працівника.

Для початку - про переваги штатного бухгалтера. Такий фахівець працює безпосередньо в вашому офісі. Тому йому ви можете довірити як планові, так і позапланові бухгалтерські завдання, які виникають протягом дня. Як результат, штатна бухгалтерія - це:

  • Максимальна залученість фахівця в роботу вашої компанії.
  • Оперативна комунікація.
  • Швидка перевірка результату з вашого боку.

Але вагомий недолік таких послуг - це висока оплата праці. Кваліфіковані бухгалтера, що працюють в офісі, вже точно не погодяться на середньоринкову заробітну плату. Тому наймання штатного фахівця - не завжди оптимальне рішення для малого бізнесу.

Аутсорсингова бухгалтерія - економія без ризику

Відмінною альтернативою штатному бухгалтеру є бухгалтер на аутсорсинг. Спеціаліст бере на себе всі завдання по бухгалтерської діяльності вашого підприємства: ведення книги доходів, заповнення звітності та її здачу в державні органи контролю, нарахування податків для оплати, а також розрахунок заробітної плати співробітникам вашого підприємства. При цьому, аутсорсинговий бухгалтер не знаходиться в вашому офісі і не отримує зарплату, як штатний співробітник. Розмір оплати його праці залежить від цінової політики обраної вами аутсорсингової компанії. Подивитися, скільки це коштує в середньому, можна на сайті компанії «Менеджмент Консалтинг Груп»: mcg-lv.com

Переваги аутсорсингової бухгалтерії:

  • Наявність офіційного договору між вами і компанією, яка надає послуги. У договорі перерахований перелік і порядок надання послуг, а також зазначена їхня вартість.
  • Гарантія високої якості. Аутсорсингові компанії проводять дуже ретельний відбір співробітників. Завдяки цьому, ви можете бути впевнені, що бухгалтерією вашого підприємства буде займатися дійсно висококваліфікований професіонал.
  • Можливість укладення контракту на потрібний вам період: від 1 місяця до 1 року і більше.

Єдине, про що слід пам'ятати - це ретельний вибір аутсорсингової компанії. Читайте відгуки, аналізуйте ціни і довіряйте професіоналам своєї справи. Бажаємо стрімкого розвитку вашого бізнесу!