Стільниця є дуже важливим елементом в облаштуванні кожної кухні - саме на ній виконується більшість робіт, пов’язаних із приготуванням страв. Тому, щоб бути функціональною, вона повинна відповідати кільком важливим критеріям. Останнім часом стільниці з природного та особливо штучного каменю https://mekado.com.ua/category/stilnici, стають все більш популярними - чому їх варто вибирати?

Матеріал стільниці з каменю

Натуральні та штучні камені - дуже різноманітна категорія матеріалів. Хоча неспеціалісту вони можуть здатися схожими за якістю, насправді між ними є багато суттєвих відмінностей. Мова йде не тільки про їх естетику, але й про міцні параметри, включаючи стійкість до механічних пошкоджень, стійкість до води, температури, забруднення... Серед усіх природних каменів найкращим матеріалом для стільниці є граніт, що характеризується високою твердістю та низькою пористістю, завдяки чому він не поглинає вологу та бруд. Тим не менше, стільниця може бути виготовлена ​​з інших видів каменю, наприклад, мармуру та пісковика, але тоді вона повинна бути належним чином утримувана.

Переваги кам’яних стільниць

Кухонні стільниці зі штучного каменю мають безліч особливостей, що роблять їх все більш популярними.

Перш за все, важливо згадати їх дуже високу стійкість до механічних пошкоджень. Вони настількі довговічні, що можна навіть різати на них інгредієнти і відбивати м’ясо. Кожен тип штучного також характеризується високою температурною стійкістю і негорючістю, тому ви можете впевнено ставити гарячі каструлі та пательні - вони не залишать сліду на поверхні. Не можна забувати про естетику каменю, що надає кухні неповторний характер. Кольори та унікальні візерунки каменів є однією з головних причин, чому замовники вибирають саме такий тип рішення.

Слід також зазначити, що штучні кам’яні стільниці легко підтримувати в чистоті. А якщо стільниця виготовлена ​​з більш пористих матеріалів, таких як натуральний мармур або пісковик, це вимагатиме регулярного просочення їх поверхні. Якщо цього не зробити, поверхня поглине вологу та бруд.