Щоб полегшити працю людини та механізувати процес вантажно-розвантажувальних робіт, було створено спеціальні машини – навантажувачі. Вони використовуються для підняття, транспортування та укладання різних вантажів. Також навантажувач додатково може приєднувати навісне обладнання.

Технічний прогрес призвів до виникнення багатьох видів і моделей машин, які можуть виконувати роботу в найскладніших умовах. Їх можна класифікувати: за вантажопідйомністю, за кількістю опорних коліс (три- і чотирипорні), за типом двигуна (електричні, дизельні, газові, бензинові), за типом підйомного пристрою (вилочні, ковшові, бічне), за видом ходової частини (гусеничні, колісні). Оригінальні запчастини на навантажувачі завжди в наявності на складі "Технокомплект" та на замовлення, пишіть, телефонуйте.

Основний акцент на вид навантажувача робиться виходячи з виду вантажу, що переміщується. У зв'язку з цим машини прийнято ділити на два великі класи. Перший, фронтальний ковшовий навантажувач, використовується для сипких вантажів, таких як пісок, сніг, кам'яні матеріали. Він незамінний у дорожніх та будівельних організаціях, на заводах-виробниках асфальту та бетону, на кар'єрах, у житлово-комунальних господарствах. До другого класу навантажувачів належать вилкові. Зазвичай вони компактні та ідеально підходять для складських робіт. Цікаво, що, незважаючи на дрібні габарити, їхня вантажопідйомність може досягати шістнадцяти тонн. Тобто, головні споживачі вилкових навантажувачів – супермаркети, склади, морські та аеропорти, залізничні станції та заводи.

Сучасне виробництво потребує багатофункціональності, тому на ринку з'являються комбіновані навантажувачі. Залежно від виду завдання оператор може легко змінювати навісне обладнання. Сьогодні це може бути ківш, а завтра – вилкове обладнання або пристрій для переміщення колод. Популярними є комбіновані моделі спецтехніки, такі як, наприклад, екскаватор-навантажувач (дивитися каталог запчастин).

Вантажопідйомність навантажувача є однією з його основних характеристик. При цьому необхідно враховувати кут повороту його рами. Саме він є запорукою радіусу розвороту, який доступний оператору під час роботи на навантажувачі. Такі речі варто враховувати, якщо передбачається робота у тісних приміщеннях. Об'єм ковша навантажувача дозволить вам регулювати тип вантажу. Особливо потрібно враховувати його, якщо планується робота з легкими, але дуже об'ємними вантажами. Навантажувачі користуються попитом як влітку, так і взимку, тому сфера їх застосування просто величезна.

Технокомплект. Запчастини на фронтальні навантажувачі та іншу спецтехніку. Телефонуйте, знайдемо все.