Дбайливі читачі та ті, у кого значно менше гусячих лапок, зберігатимуть свої сонцезахисні окуляри лише на кілька місяців (дощові, коли ви об'єктивно виглядаєте як інструмент для їхнього носіння). Це означає, що вам потрібна пара відтінків, які працюють (майже цілий рік).

Після того, як мінне поле, що складається з форм особи, успішно пройдено, настав час досліджувати інші відмінності, які вступають у гру при пошуку ідеальних сонцезахисних окулярів.

Колір

На другому місці після загального стилю оправи - обраний вами відтінок (якщо це не дуже заплутано) має найбільший вплив на їхню придатність для носіння.

Хоча це часто класичний вибір для одягу, чорний не завжди ідеально підходить для будь-якого тону шкіри, коли йдеться про окуляри від сонця. "Чорні оправи означають бізнес, але іноді вони можуть придушувати блідий колір обличчя", - каже стиліст Крістофер Мол, який одягав таких, як Девід Ганді та Олівер Чешир. Як позачасова альтернатива спробуйте оздоблення черепахового забарвлення або імітацію темного дерева.

Колір підходить не тільки для оправ – подумайте також про використання різних відтінків, щоб пожвавити ваші лінзи. Рожеві лінзи - це класика, яка додасть м'якості мінімалістичному спортивному розкішному образу, а лінзи кольору шампанського можуть принести вишуканість в індивідуальне вбрання.

Стиль

Якщо ви розриваєтеся між класичною парою сонцезахисних окулярів або чимось більш актуальним, покрийте всі підстави дизайном, що поєднує і те, й інше. Але не забувайте, що тенденції в області очок, як і інші, скороминущі. «Окуляри 1980-х чудово ілюструють це, – каже Мол. «Це нормально – використовувати більш товсту та повну оправу, яка зараз у тренді, але ви повинні бути готові озирнутися назад через 10 років із здриганням».

Якщо ви вирішите купити сучасні, а не класичні відтінки, також варто витратитися на пару, яка зараз не тільки підійде для більш застебнутої обстановки і заходів, але і не буде зустрічатися так швидко. Подумайте про позачасові форми, такі як авіатори, мандрівники або клабмайстри з традиційним металом або темною обробкою.

Лінзи

Досить подивитися на Роберта Де Ніро в «Таксісті» або на Кері Гранта в «На північ від північного заходу», щоб переконатися, що всілякі сонцезахисні окуляри неймовірно круті. Але пам'ятайте, що їхня первісна мета - захистити очі від палючих на очі ультрафіолетових променів, що випромінюються сонцем.

Завжди шукайте якісні сонцезахисні окуляри, які блокують 100% променів UVA та UVB. Зазвичай це наголошується на лінзах наклейкою або знаком CE, який показує, що вони відповідають європейським стандартам.

Такий рівень захисту доступний не тільки для предметів розкоші, тому немає необхідності нехтувати дешевшими рамами, які можна знайти на головній вулиці. Однак ці кволі пластикові оправи, куплені у чоловіка на березі моря на Косі, навряд чи підійдуть.