Граніт - один з найпопулярніших каменів, використовуваних для виготовлення надгробків. Твердість і довговічність роблять його ідеально відповідним для складних погодних умов, а при належному догляді він буде служити останньою даниною померлій людині на довгі роки. Крім граніту, також використовується кілька інших видів сировини, наприклад мармур і піщаник. Так чому ж граніт такий знаменитий ? Чому цей важкий камінь краще пристосований до нашої погоди? Про що слід пам'ятати, вибираючи на сайті https://xn--80ajtbbmo0p.xn--j1amh/ гранітні надгробки?

Граніт - міцний камінь

Безсумнівно, очищення надгробків - одне з найнеприємніших завдань. Постійно перебуваючи під впливом зовнішніх факторів, вони піддаються не тільки різного роду забрудненням, але і пошкодженням, викликаним падаючими гілками, попаданням води в структуру каменю і навіть морозом. Ось чому чим твердіший матеріал, який використовується для виготовлення надгробку, тим довше ви будете насолоджуватися його хорошим станом. Мармур - м'який, тому він дуже чутливий до погодних умов. З іншого боку граніт твердий і міцний, тому пам'ятники з нього не викликають занепокоєння з приводу необхідності ремонту після кожного зимового сезону.

Довговічні і естетичні гранітні надгробки

Ще одна річ, яка відрізняє граніт, - це неймовірна естетика. Звичайні сірі пам'ятники, які через багато років псуються і лякають на кладовищах, відходять у минуле. Граніт - це матеріал, який різноманітний за кольором і структурою, це фактично гарантує, що в світі не буде іншого пам'ятника такого ж виду. Більш того, це дуже міцний матеріал. Механічні ушкодження у вигляді подряпин і ударів залишають на ньому набагато менше слідів, ніж якби пам'ятник був зроблений, наприклад, з мармуру. Волога, перепади температур і сонячне випромінювання також не можуть заподіяти таку шкоду, якої ви можете побоюватися з іншими натуральними каменями.

Граніт не тьмяніє, хоча, звичайно, за ним потрібно правильно доглядати. На щастя, це нескладно - це полегшує його гладка поверхня, яка не вбирає воду і не затримує бруд в мікротріщинах на поверхні.

Як очистити гранітні надгробки?

Найголовніше - регулярність. Гранітні надгробки слід мити переважно один раз на місяць, особливо в разі сильних дощів. На жаль, насправді багато людей не можуть так часто приходити на кладовище. Каменотеси рекомендують чистити не рідше одного разу на квартал. Тепла вода з оцтом і м'якою ганчіркою або щіткою, а в разі сильного забруднення - грубою ганчіркою для посуду. Пам'ятайте, що не можна дряпати поверхню надгробку - граніт може бути міцним, але протирати його дротяними щітками, безумовно, погано для каменю.

На ринку також є багато хімікатів для очищення надгробків. Виберіть неіонні і перед кожним використанням перевіряйте на невеликій невидимою точці, як вони будуть себе вести при контакті з надгробком. Крім того, не забувайте завжди ретельно обполіскувати пам'ятник чистою теплою водою після очищення будь-якими хімікатами.