Електрокамін – чудова альтернатива традиційному дров’яному каміну. Його можна встановити у будь-якому приміщенні, і для цього не потрібно проводити підготовчі ремонтні роботи, облаштовувати вентиляцію і отримувати дозволи. Окрім простоти монтажу і низької вартості, електрокаміни мають ще ряд переваг. Детальніше про них, а також про особливості догляду за каміном і його експлуатації – у цьому матеріалі.

Переваги електрокаміна

- Регульований обігрів: можливість налаштовувати інтенсивність нагріву і навіть вимикати його повністю забезпечує кращий контроль над тепловою потужністю та температурою у приміщенні, завдяки чому простір стає комфортнішим.

- Налаштування полум’я: можливість змінювати колір, яскравість та інтенсивність полум’я допоможе створити в приміщенні атмосферу відповідно до ваших потреб і настрою.

- Автоматичне вимкнення: таймер дозволяє запустити роботу каміна на певний період часу, після завершення якого прилад вимкнеться автоматично.

- Дистанційне керування: за допомогою пульта дистанційного керування ви можете вмикати та вимикати електричний камін, а також налаштовувати режими полум’я і обігріву, не підіймаючись з улюбленого дивана.

- Безпека: електрокамін вимкнеться автоматично у разі перегрівання, а штучне полум’я не нашкодить меблям у приміщенні і не створюватиме небезпеки опіку для дітей чи домашніх улюбленців.

Установка електрокаміна

Монтаж електричного каміна – дуже простий процес. Усе, що вам насправді потрібно зробити, це поставити його на підлогу і підключити до електромережі. Однак є кілька речей, про які варто подумати перед установкою.

  1. Більшість камінів призначені для підключення до стандартної побутової розетки 220V. Перш ніж купити електрокамін, переконайтеся, що в місці, де ви хочете його встановити, наявна справна розетка.

  2. Найкраще підключати електрокамін до окремої схеми, яка не використовується спільно з іншими розетками або приладами.

  3. Якщо це неможливо, переконайтеся, що всі прилади та розетки, підключені до однієї схеми, не створять перевантаження.

  4. Після встановлення каміна зверніть увагу на те, чи не гасне/блимає світло під час його роботи. Це ознака того, що схема перевантажена.

Технічне обслуговування

Електричні каміни потребують мінімального обслуговування. Нижче розповідаємо, як правильно доглядати за каміном. Зауважте, що перед обслуговуванням потрібно завжди відключати електрокамін від мережі.

- Портал: використовуйте для чищення обрамлення електрокаміна м’яку фібру і уникайте засобів на основі спиртів і хлоридів.

- Скло: передню скляну панель треба чистити тканиною без ворсу, також не використовуйте для чищення скла абразивні миючі засоби.

- Вентиляційні отвори: щоб очистити вентиляційні отвори електричного каміна від пилу, скористайтеся пилососом з насадкою-щіточкою.

- Лампочки: лампочки для підсвічування, можливо, доведеться замінити через пару років, перед цим перевірте в інструкції, який саме тип ламп вам потрібен.

Джерело: astraflame.com.ua