Покоління наших батьків пов'язує гнучкі підлоги з менш привабливими матеріалами, які широко використовувалися в 1970-х роках. Однак ті матеріали, які виробляються сьогодні, суттєво відрізняються від потворних і завжди брудних, які все ще можна знайти в старих, давно не ремонтованих квартирах. Вони міцні, естетичні і дуже прості в догляді. Їх істотною перевагою є також величезний вибір візерунків і кольорів, доступних сьогодні на ринку. В інтернет-магазині "ДіамантПол" ви можете знайти найрізноманітніші будівельні та оздоблювальні матеріали для підлоги, дивіться детальніше за посиланням. Маркетплейс товарів і послуг - відмінне місце для шопінгу.

Залежно від мети і інтенсивності використання приміщення, в якому буде встановлено еластичне покриття для підлоги, є кілька типів на вибір.

Монтаж лінолеуму

На підготовленій підкладці розмітьте в масштабі 1:1 всі з'єднувальні лінії відповідно до розробленого колірним оформленням візерунку. Підлогове покриття необхідно акуратно розрізати по нанесених на підкладці лініях. Монтаж слід починати з самого далекого від входу краю стіни.

Підлогове покриття укладається шляхом приклеювання всієї поверхні до основи за допомогою відповідного клею. Для цього шматок розгорнутого лінолеуму згорніть навпіл, а другу частину зафіксуйте від зсуву. Потім нанесіть клей на відкриту частину підстави зубчастим шпателем. Найпоширеніший тип шпателя - А3.

Коли клей придбає необхідну адгезійну міцність, обережно притисніть підлогове покриття до підкладки, а потім прикатайте всю поверхню притискним роликом. Будь-які сліди клею всередині швів слід якомога швидше видалити вологою тканиною або відповідно до рекомендацій виробника клею.

Підготовлену підлогу не можна використовувати як мінімум 48 годин. Під час монтажу необхідно зберегти структурні деформаційні шви на всіх шарах, а потім закрити маскуючим профілем.

Листи лінолеумних покриттів для підлоги з прозорим шаром, щоб уникнути можливих відмінностей відтінків на суміжних краях слід розміщувати по черзі так, щоб праві заводські краї прилягали до правих, а ліві до лівих.