Незважаючи на той факт, що в більшості на ринку можна зустріти кислотні акумулятори, досить часто можна зробити подбор акб по авто силіконового типу, який набирає все більшої популярності в останні роки. У широкому асортименті акумулятори ви зможете знайти за посиланням: https://makb.com.ua/, де представлений широкий асортимент кислотних і гелевих акумуляторів. Давайте розглянемо з вами, в чому особливості комплектуючих гелевого типу.


Особливості конструкції гелиевого акумулятора

Хто погано розбирається в автомобілях, той не зможе відразу розібратися різницю між гелів і кислотними моделями. Йдеться саме про зовнішні відмінності. І дійсно, що стосується конструкції, то вони аналогічні з кислотними побратимами. Свинцева пластина має негативними і позитивними зарядом, до якого підключається клема і подібним чином утворюється енергія. Вся різниця полягає в тому, що в гелевих моделях знаходиться електроліт в гелеобразном стані. Це дає можливість визначити нові можливості застосування акумулятора.


Основні переваги і недоліки акумуляторів з гелієм

Завдяки наявності електроліту, ви можете розміщувати акумулятор абсолютно на будь-яких площинах, при цьому неможливо освіти протікання - електроліт буде утримуватися в свинцевій пластині. І навіть за умови, що буде пошкоджений корпус, то гелій НЕ буде витікати. Подібні батареї будуть виділяти значно менше газу, ніж його попередній конкурент, тому не потрібно застосовувати воду. Істотно поліпшуються пускові можливості батарей, в цей час навіть при низькому рівні заряду.


Що стосується недоліків, то це низька вартість. При неправильної експлуатації, подібний елемент прослужить зовсім недовго.


Особливості заряду гелієвих акумуляторів

Досить часто можна побачити на подібних АКБ, що вони не потребують обслуговування. Але насправді це не виключає того, що вони потребують в заряді, як і будь-який інший джерело живлення. Ви можете використовувати звичайну зарядку, цим самим піддаючи високому ризику перевищити потрібна напруга. Це сприяє тому, що незабаром ви зіткнетеся з необхідністю покупки нового акумулятора. Рівень напруги в гелевих моделях не повинен бути більше 14 В.


Якщо у вас немає спеціального зарядного пристрою індивідуально для вашого акумулятора, тоді оптимально буде скористатися стандартним механізмом, але він має ручний режим. Щоб порахувати певну форму заряду, потрібно запам'ятати одну просту формулу - ємність акумулятора потрібно поділити на сіу струму.
Як бачите, гелеві акумулятори є досить ефективним рішенням в якості джерела живлення. Ви завжди їх можете купити в інтернет-магазині "MIGEL", де ви зможете вибрати з найширшого асортименту.