IP-камера - це лише один з компонентів домашньої або офісної системи відеоспостереження. Не менш важливим є мережевий відеореєстратор, який дозволяє зберігати і обробляти зображення, записане мережевими камерами.

IP-камера грає важливу роль в домашній або офісній системі відеоспостереження. Завдяки такому пристрою можна записувати те, що відбувається в контрольованому приміщенні. Однак при підготовці до установки цього пристрою слід пам'ятати, що не менш важливо вибрати відповідний мережевий відеореєстратор для відеоспостереження. Такий пристрій захоплює і зберігає зображення, зняті IP-камерами.

Що таке мережевий відеореєстратор?

Мережевий відеореєстратор - це пристрій, який може зберігати зображення, зняте камерами в домашній або корпоративної системі спостереження. Мережевий відеореєстратор також може відтворювати відео, що зберігаються в пам'яті, і управляти підключеними до нього камерами. Залежно від моделі мережеві відеореєстратори можуть підтримувати різну кількість камер одночасно. Також вони відрізняються режимами зйомки. Деякі пристосовані для постійного запису зображень з камер, інші активуються тільки після виявлення руху в поле зору камери.

Вибір мережевого відеореєстратора

Мережеві відеореєстратори - це пристрої, призначені для IP-камер. Купуючи повний комплект для відеоспостереження, ви можете вибрати спочатку мережевий відеореєстратор, а потім сумісні камери. Якщо ви вже придбали IP-камери, то при купівлі обладнання для запису зібраних матеріалів вам необхідно вибрати модель, яка буде працювати з уже наявним у вас обладнанням. При покупці мережевого відеореєстратора варто вибрати модель, яка буде гарантувати безпеку даних. Контент зазвичай зберігається на жорстких дисках, які можуть вийти з ладу. Щоб мінімізувати ризик втрати даних, ви можете купити пристрій, оснащений дисковим масивом, наприклад RAID 1. Завдяки цьому відмова одного диска не призведе до втрати записів.

NAS замість звичайного відеореєстратора

Мережеві відеореєстратори - це пристрої, призначені для IP-камер, але при виборі пристроїв для спостереження не обов'язково обмежуватися ними. Аналогічну функцію можуть виконувати все більше і більше мережевих дисків, таких як NAS (мережеве сховище). Програмне забезпечення NAS може бути адаптоване для управління камерами, підключеними до мережі. Є моделі, які дозволяють завантажувати фотографії з камер через Інтернет в хмару. Крім локальної копії записів, ви можете мати додаткову резервну копію на сервері.

Резюме

Купівля мережевого відеореєстратора обходиться досить дорого, тому варто заглянути в майбутнє. Якщо система моніторингу може включати в себе додаткові камери одночасно, варто вибрати модель, яка пропонує підтримку декількох додаткових пристроїв в якості запасних. Також варто перевірити список сумісних онлайнових камер на майбутнє. Мережеві відеореєстратори значно розрізняються за ціною, що виражається в їх можливостях. Перед покупкою варто врахувати, скільки камер буде використовуватися для моніторингу і відповідно вибрати пристрій з точки зору його можливостей. З великою кількістю дисків ви можете краще захистити свої дані в разі аварії і зберігати більше матеріалів локально.