Брав активну участь у поширенні антиукраїнської пропаганди та дезінформації — Служба безпеки України оголосила про підозру Юрію Свідерському, колишньому журналісту та відомому представнику пропагандистського медіа "ГТРК ЛНР (Государственная телевизионная и радиовещательная компания)". 

Повідомлення про це опублікували на Фейсбук-сторінці 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За даними розслідування, він обіймав посаду радіо- та телеведучого на каналі "Луганск24" та використовував свій вплив для поширення пропагандистської продукції, спрямованої на дискредитацію України, виправдання російської агресії та підтримку окупантів. Його діяльність охоплювала як цифрове, так і аналогове телебачення, соцмережі та російський відеохостинг "Rutube". 

Він особисто працює у кадрі та є одним з облич пропагандистів. Разом з цим він підготовлює контент і активно бере участь в трансляціях пропагандистської програми під назвою "Zдесь и сейчас". Також він бере інтерв'ю в урядовців "ЛНР" і Російської Федерації та веде програми, що спрямовані на дискредитацію України на телеканалі "Луганськ 24".

Наразі триває досудове розслідування, що проводиться слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури. Якщо Свідерський буде визнаний винним, йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.