Притягуються до відповідальності ще 13 луганських освітян, які інтегрують навчання на окупованих територіях до системи освіти РФ.

Про це повідомили в Луганській обласній прокуратурі.

За даними слідства, на добровільну співпрацю з окупантами пішли педагоги, які займали різні посади в освітніх закладах Луганщини, зокрема й керівники.

Шістьох підозрюваних навесні 2022 року призначено "директорами" захоплених українських шкіл. Їх перепідпорядкували незаконним органам влади держави-агресора.

Навчання за російськими стандартами освіти організовано у створених ворогом "Бутівській середній школі", "Новоайдарській санаторній школі-інтернаті", "Сватівському ліцеї № 8", "Олексіївській середній школі", "Трьохізбенській основній школі", "Новопсковській газопроводській середній школі".

Ще один підозрюваний – директор так званого "Свердловського ліцею №1 імені сестер-підпільниць Лідії та Світлани Бабарицьких". Цей заклад утворили після окупації міста у 2014 році й перевели на регламентовані РФ норми та стандарти.

Також скеровано до суду обвинувальні акти в порядку спеціального досудового розслідування стосовно шістьох колишніх працівників закладів освіти. На сьогодні це так звані "Шульгинська середня школа", "Шарівська школа № 17", "Лизинська школа № 6", "Старобільська спеціалізована середня школа № 3", "Станично-Луганська середня школа с. Чугинка", "Міловський ліцей".