Про підозру в колабораційній діяльності повідомлено п’ятьом окупаційним "директорам" закладів освіти на захопленій ворогом території регіону, ще стосовно чотирьох направлено звинувачувальні акти до суду.

Про це повідомили в Луганській обласній прокуратурі.

Усім фігурантам інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Підозрювані, серед яких колишні вчителі, що обіймали керівні посади в навчальних закладах Луганщини, погодились на співпрацю з окупантами. За їхнім керівництвом реалізувалися російські стандарти освіти в створених "Курячівській основній школі", "Троїцькій середній школі № 2", "Хворостянівській основній школі та "Павловській школі №12".

Ще одна підозрювана, колишня працівниця Новопсковського професійного аграрного ліцею, отримала посаду "заступника директора з навчально-виробничої роботи" у так званій "державній освітній установі середньої професійної освіти ЛНР «Новопсковський аграрний коледж»". Вона впроваджувала "нову" програму, змінюючи предмети викладання та використовуючи атрибутику держави-агресора.

Обвинувачення також стосується "директорів" так званих "Олексіївської середньої школи", "Старобільського коледжу" "державної освітньої установи ЛНР «Луганський державний педагогічний університет»", "Кононівського НВК", "Микільської середньої школи". Прокурори вже направили матеріали обвинувачення до суду за співпрацю з окупаційною владою держави-агресора.