Служба безпеки України задокументувала колабораційну діяльність колишньої відомої чиновниці Марини Філіппової, яка за часів Президента Віктора Януковича була міським головою Красного Луча від партії регіонів. Про це повідомляють в ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У 2014 році жінка  підтримала російську агресію і з того часу обіймала різні "керівні посади" в "ЛНР", була "заступницею керівника адміністрації - начальницею управління розвитку у сфері територіального планування ЛНР" та "радницею глави ЛНР".

У грудні 2022 року Марина Філіппова надала добровільну згоду на призначення себе "головою адміністрації Новоайдарського району ЛНР". Нині вона співпрацює з загарбниками задля утвердження окупаційного режиму на Луганщині.

Нагадаємо, минулого року Філіппова отримала від СБУ підозру за двома статтями Кримінального кодексу України у зв’язку з участю у підготовці "референдуму" на тимчасово окупованій території Луганщини.

Жінці загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.