У Міловому та Новопскові окупанти безпідставно затримують людей на один-два місяці. У Сватовому російські військові скупчуються у школах під час уроків. Про це повідомляє прес-служба ЛОВА.

Росіяни не полишають спроб контратакувати ті ділянки фронту, звідки ЗСУ їх відсунули.

Так, 2 листопада ворог намагався наступати поблизу Макіївки, Невського і Білогорівки.

Ударів з боку росіян зазнало село Невське.

Крім того, вчора окупанти обстріляли територію в районах Греківки, Надії, Площанки і Суходолу.

Росіяни очікують наступу ЗСУ на Сватове, тому останнім часом використовують там так званий "живий щит", прикриваючись цивільним населенням. Вони продовжують розміщувати свої підрозділи у школах та на підприємствах.

"Підрозділи росіян розміщуються на підприємствах та у навчальних закладах, а разом із тим освітній процес не перервано. Навпаки – юнаків та дівчат примушують відвідувати школи, де базуються військові", - йдеться в повідомленні.

А в Міловому та Новопскові посилено фільтраційні заходи.

"Після вибіркових обшуків в цих населених пунктах зникають люди. Щось дізнатися – живий родич чи ні – практично неможливо. Заспокоюються, коли затриманий повертається – зазвичай через місяць-другий", - зазначають у ЛОВА.

Вже неодноразово повідомлялося про значні проблеми із наявністю продуктів харчування в Лисичанську. Але зараз ситуація там "налагоджується". 

"Разом із поліетиленовою плівкою із Татарстану привезли моркву, цибулю та буряки. В кого є діти – дають яблука. Круп чи м’яса в росіян немає", - повідомляє ЛОВА.