Військовослужбовці 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша поділилися своєю історією того, як вони зустріли Новий 2024 рік під час активних бойових дій на Луганщині.

Сюжет з Куп'янського напрямку опублікували журналісти "Ukrainian Witness".

Два герої – "Італієць" і "Вітамін" – розповіли про свої враження та почуття під час новорічної ночі. "Італієць" уже третій рік служить в армії, але це його перший Новий рік на передовій. Минулий рік він провів у шпиталі через поранення, під час якого втратив двох своїх побратимів.

"Вітамін" – військовий з трьома дочками. Один із його дітей вивчає військову справу. "Я не знав про її рішення до останнього дня. Коли це сталося, я вже був тут, на позиціях. Я хочу бути разом з сім'єю і бажаю, щоб усі мої побратими також повернулись до своїх родин та зустрічали свята вдома", – поділився своїми почуттями "Вітамін".

У новорічну ніч о 23:00 росіяни розпочали обстріл українських позицій фосфорними бомбами. Однак це не лякає оборонців, які впевнені, що українці повернуться на луганську землю, і їхнє основне бажання – щоб всі захисники повернулись до своїх родин.