Інформаторку ворога за Слов’янська засуджено до 11 років ув'язнення. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Суд встановив, що у грудні 2023 року жителька Слов’янська умисно ділилася даними воєнного характеру з підписниками проросійського telegram-каналу, серед яких є російські військові. Жінка поширювала відомості про розміщення ЗСУ на території міста.

Зокрема, вона повідомляла про локації особового складу й техніки українських військовослужбовців, а також місця розміщення співробітників Національної Гвардії та Державної прикордонної служби України, повідомляють у прокуратурі.

Засуджена детально описувала результати власних спостережень за військовим автомобільним транспортом, вантажівками й бронетранспортерами. До своїх повідомлень вона додавала і карти місцевості з власноруч зробленими позначками.

Під час судових слухань жінка неодноразово міняла свідчення та намагалась ввести суд в оману. Суд погодився з обґрунтованою позицією прокуратури та ухвалив обвинувальний вирок.

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді вину громадянки у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).