У контексті триваючого конфлікту, керівництво військових адміністрацій Луганщини отримало чітке доручення - відновити діяльність усіх ЦНАПів протягом місяця та організувати дистанційні робочі місця адміністраторів у гуманітарних хабах на території регіону.

Ця інформація надійшла від Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської обласної військової адміністрації.

Поставлене завдання було оголошене під час робочої наради, на якій присутні були голови територіальних одиниць. Перший заступник голови Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов висунув цей пріоритет перед учасниками зустрічі.

За словами в. о. директора Департаменту економічного розвитку ЛОВА Людмили Ахтирської, на цей момент функціонування 11 ЦНАПів Луганщини ще не відновлено.

Але вже 12 ЦНАПів успішно працюють, а також створено 10 дистанційних робочих місць адміністратора в 17 гуманітарних хабах, що розташовані у Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Києві, Полтаві, Рівному, Тернополі, Ужгороді, Харкові, Черкасах, Корсунь-Шевченківському (Черкаська область) та Богданівці (Дніпропетровська область).