Сьогодні, під час засідання Луганської обласної Ради оборони, було ухвалено ряд важливих рішень з метою підготовки до можливих екстремальних ситуацій.

Про це повідомили в Луганській ОВА.

Зокрема:

  1. У гуманітарних хабах, які призначені для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Луганської області, будуть запроваджені пункти обігріву. Це стосується ситуацій, коли може відбутися погіршення погоди та блекаут через ворожі атаки на енергетичні об’єкти України.
  2. Також буде здійснено підготовку до роботи в умовах відсутності електроенергії, води та тепла в закладах охорони здоров’я.
  3. Основна увага Ради оборони зосереджена на виконанні мобілізаційних завдань. Проводяться заходи щодо юридичного врегулювання процедур постановки на військовий облік та мобілізації військовозобов’язаних-ВПО. З цього питання вже звернулися до Офісу Президента.
  4. Підкреслено необхідність посилення взаємодії керівників місцевих військових адміністрацій з РТЦК та СП щодо спільних заходів у галузі оборонної роботи, звіряння даних призовників та резервістів, які перебувають на військовому обліку.