Президент України Володимир Зеленський заявляє, що найскладніша ситуація на фронті залишається у Бахмуті Донецької області, але ворог не контролює місто. Про це президент сказав на спільному із президентом Польщі Анджеєм Дудою брифінгу в Варшаві, передає "УНІАН".

"Найскладніша ситуація на території нашої держави - саме там (у Бахмуті - ред.). Найбільше застосування кількості різної зброї - саме там. Там дуже й дуже складна історія. І щоденно дефіцит: то є артилерія, то є достатньо снарядів у нашої сторони, то їх менше. То є успіх в якихось блоках Бахмута - ми йдемо вперед, то його немає - ми знов відходимо на позиції. Це відбувається щоденно. Але ми знаходимося в Бахмуті й ворог не контролює Бахмут. Це ситуація на сьогодні", - зазначив він.

Зеленський нагадав, що ситуацію в Бахмуті особисто контролює командувач Сухопутних військ, генерал-полковник Олександр Сирський. За словами глави держави, для Сирського головним є збереження особового складу.

"Як і для мене найголовніше - це не втратити наших військових. І, безумовно, якщо буде момент ще гарячіших подій і небезпека того, що ми можемо втратити особовий склад через оточення, то будуть відповідні правильні рішення генерала на місці. І я у цьому впевнений. Але чим більше доїжджає до України відповідна амуніція, тим швидше ми будемо виборювати ситуацію не тільки в Бахмуті, а в цілому на території нашої держави", - заявив Зеленський.