5 червня російські окупанти атакували Херсон із реактивних систем залпового вогню. Обстріли велися й забороненими запалювальними боєприпасами, що призвело до великої кількості пожеж, - повідомляють в ОВА.

Внаслідок атаки було пошкоджено два десятки житлових будинків, гаражі та автомобілі, а також два навчальних заклади. Крім того, окупанти обстріляли одну з медичних установ, де на момент нападу перебували 135 пацієнтів та 44 медичних працівника. На щастя, ніхто з них не постраждав, хоча в лікарні було пошкоджено вікна та двері.

Одна 47-річна жінка зазнала травм під час нічних обстрілів Херсона. Вона отримала першу медичну допомогу на місці, але від госпіталізації відмовилася.

‘’Через ворожі удари травми, несумісні з життям, отримав 55-річний охоронець, котрий знаходився на робочому місці’’, – зазначив голова Херсонської ОДА Олександр Прокудін.

Нагадуємо, що минулої доби, 4 червня, російські окупанти 28 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 176 снарядів з артилерії, мінометів, авіації, "Градів" та безпілотників.