Лимансько-Куп’янський напрямок наразі є найдинамічнішим напрямком у питанні утримання оборони, вважає начальник пресслужби Східного угруповування військ Ілля Євлаш. Російське командування сконцентрувало на цій ділянці фронту понад 110 тисяч особового складу армії, на озброєнні якої перебуває понад 1855 танків та майже 2000 броньованих бойових машин, понад 700 одиниць артилерійських систем та майже пів тисячі реактивних систем залпового вогню.

Про це начальник пресслужби розповів в етері національного телемарафону.

На Лимано-Куп’янському напрямку, як і повідомлялося раніше, противник дуже активно використовує авіацію – СУ-35, які можуть завдавати ударів і по повітряним, і по наземним цілям, також використовує КА-52, МІ-8. 

Також на цій ділянці фронту підвищилась інтенсивність бойових дій – за минулу добу зафіксовано 8 бойових зіткнень поблизу Макіївки, куди росіяни спрямовують всі основні зусилля. 

Українські військові відбивають атаки противника, наносять вогневе ураження по особовому складу та танках – за минулу добу було знищено 13 одиниць військової техніки, 122 окупанти було ліквідовано (вбитими та пораненими).

Зокрема вдалось знищити два танки Т-72. Окрім цього, було вражено дві важливі для ЗСУ цілі: станція РЕП “Борисоглєбськ” та радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби “Зоопарк”, який був пошкоджений.