Росіяни продовжують шукати слабкі місця в обороні української армії в районі Макіївки на Луганщині. За минулу добу вони намагалися прорвати лінію оборону ЗСУ сім разів. 

Про це повідомили у пресслужбі Луганської ОВА.

Так, за словами адміністрації, всі спроби зробити прорив на Луганщині були відбиті українськими захисниками. Крім особового складу окупаційної армії, сили оборони нищать й ворожі танки.

Процес знищення ворожих танків поблизу Макіївки показали бійці 66-ої окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Геолокувати відеокадри вдалося експертам ISW.


Попри міцну оборону ЗСУ, ситуація в деокупованих населених пунктах Луганської області залишається вкрай небезпечною. Зокрема, у згаданій вище Макіївці днями росіяни зруйнували три будинки та сільськогосподарську техніку. Щодня населений пункт разом із Невським та Білогорівкою потерпає від артилерійських та мінометних обстрілів. Били росіяни і з авіації – від обстрілів постраждали Куземівка, Новоселівське та Білогорівка. 

Залишатися в деокупованих селах області небезпечно, обласна та місцева військові адміністрації разом з поліцією закликають мешканців регіону евакуюватися. Так, вчора, 4 жовтня 2023 року,  наші поліцейські допомогли виїхати чотирьом мешканцям Макіївки. Це 84-річна та 59-річна жінки, а також 74-річні чоловік та жінка. Дехто поїде до родичів, іншим з усіх питань допомагає Красноріченська військова адміністрація. Тим, хто все ж обрав залишитися під обстрілами, волонтери роздали хліб.