Радикалізму у відношенні громадян України, які проживали на тимчасово окупованих територіях, не буде.

Про це в ефірі телемарафону 5 жовтня повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов.

Він підкреслив, що для громадян, які знаходяться в окупації, зараз найголовніше зберегти своє життя, адже вони будуть потрібні Україні для розбудови звільнених земель.

“І повірте, не буде такого радикалізму, як дехто починає лякає. Що зараз нібито прийдуть "фашисти", які вони собі вигадали, і будуть з вами розбиратися. Ми повернемо всі ці землі, і всі вони будуть в нас дома”, - сказав секретар РНБО.

Нагадаємо в березні 2023 року Міністерство внутрішніх справ розробило алгоритм роботи після того, як Україна деокупує частини Донецької та Луганської областей і Крим, які перебували під контролем РФ дев'ять років.

"Такий алгоритм роботи щодо функцій МВС на майбутніх деокупованих територіях нашої держави має міністерство. У нас є розрахунки і особового складу, персоналу наших служб. І, звичайно, ми працюємо у тісній взаємодії і з Міноборони та з іншими міністерствами", - зазначив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Він зазначив, що це буде комплексна робота протягом багатьох років. Мова йде і про дошкільну освіти, і про повернення програм підготовки у школах. Також це стосується роботи правоохоронців і роботи з колаборантами. 

"Тобто повністю поновлення та встановлення державної влади на тимчасово окупованих територіях нашої держави", - резюмував міністр.