Лимано-Куп’янський напрямок – один із напрямків, які росіяни обрали як найпріоритетніші. Після низки невдалих спроб захопити висоти в районі Новоєгорівки, вимушеного відновлення боєздатності, росіяни намагаються прорвати оборону сил ЗСУ східніше Макіївки Сватівського району. 

Про це повідомляють адміністратори інтерактивної карти бойових дій “Deepstate”.

Після розгрому підрозділів ворожої армії в районі Новоєгорівки, російське командування надіслало на цей напрямок 25-ту армію, яка тепер й намагається відновити ініціативу та наступальні дії.

За інформацією Луганської ОВА, українські військові відбили 4 атаки ворога в районі Макіївки. Противник завдав авіаційних та артилерійських ударів неподалік Білогорівки та Невського. 

По Невському росіяни завдали чотири удари авіабомбами КАБ-500. Вибухи сталися на території приватних домоволодінь. Пошкоджені вікна та дахи декількох будинків. На околиці населеного пункту зафіксовано ще 12 вибухів внаслідок артилерійського вогню з боку росіян.

Експерти ISW повідомляють, що 5 жовтня російські війська збільшили інтенсивність бойових дій на лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна, але підтверджених просувань їм не вдалось досягти. Також в Інституті вивчення війни спростували заяви росіян про захоплення нових позицій поблизу Макіївки та тактичного наступу на захід від Сватового — жодних підтверджень цій інформації знайти не вдалось.