Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом із начальником Генштабу Сергієм  Шапталою провели роботу в угрупованнях військ, які виконують завдання в рамках оборонних та наступальних операцій на півдні України.

Про це повідомили в Телеграм-каналі Залужного.

Військове командування разом із військовослужбовцями проаналізували ймовірні загрози з боку противника та визначили подальші дії з урахуванням постійної зміни оперативної обстановки на фронті. 

Як повідомляють адміністратори інтерактивної карти бойових дій “Deepstate”, на Запорізькому відтинку фронту росіяни вводять чергові резерви в Новопрокопівці та намагаються утриматися на висотах біля Вербового. Ситуація дуже динамічна, хоч іноді бувають і затишшя, бо обидві сторони вимотуються у важких боях.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога, пишуть в пресслужбі Генерального штабу ЗСУ.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.