Ситуація на Луганщині залишається складною. Окупанти щодня намагаються прорвати позиції ЗСУ за допомогою великої кількості живої сили та техніки, але не зважаючи на це зазнають значних втрат, - заявив в інтерв'ю каналу «Freeдом» речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. 
  
«В районі Білогорівки, Невського, Серебрянського лісництва йдуть бої вже кілька тижнів. Ворог намагається там бути активним, переймати ініціативу, атакувати. Дуже суттєвий момент: там діють регулярні сили РФ, десантні війська, механізовані танкові війська, війська корпусу «ЛНР», - сказав Череватий.  
  
Він пояснив, що окупанти на луганському напрямку використовують артилерію щільніше, ніж біля Бахмуту. Також він додав, що за минулу добу було 329 обстрілів, 14 боєзіткнень, вбито 34 вороги і 63 поранено.  
  
«За добу було знищено два танки Т-72, одна БМП та один 240-мм самохідний міномет «Тюльпан», а також деяка кількість автомобільної техніки. Там щодня знищується бронетехніка, зокрема нові російські танки Т-90. Був такий момент, коли за день п'ять танків було знищено. Тому там наші сили тримають оборону», - додав Сергій Череватий.  
  
Також 6 березня бійці 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ЗСУ знищили колону російської техніки на Луганщині. Відео зі спаленою технікою ворога опублікував військовий оглядач Пол Джавін у своєму Твіттері.