Повідомлено про підозру в колабораційній діяльності двом працівникам ДСНС зі Щастинського та Марківського районів.

Про це повідомили в пресслужбі Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення колишній заступник начальника 8 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Луганській області (Марківка) та провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Щастинського районного управління залишилися на окупованій території та почали співпрацювати з окупаційною "владою".

За підтримку дій країни-агресора окупанти призначили їх на керівні посади в так званому "міністерстві надзвичайних ситуацій лнр". Перший став "в.о. начальника 55-ої самостійної державної пожежно-рятувальної частини (Марківка)", другий – "заступника начальника частини – начальника відділення з питань наглядово-профілактичної діяльності самостійної державної пожежно-рятувальної частини -57 (Новоайдар)".

"Вони організовують проведення робіт з охорони праці, здійснюють перевірки об’єктів захисту так званих "органів влади" псевдореспубліки та контролюють роботу підлеглих. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна", - розповіли в прокуратурі.