Жителі тимчасово окупованого Лисичанська страждають від смороду та сміття, яке розкидане тоннами по кварталах міста. З переважної більшості районів воно не вивозиться з моменту початку російської окупації міста.

Про це повідомили в Луганській обласній військовій адміністрації.

Недбалість окупаційної "влади", яка халатно ставиться до стихійних сміттєзвалищ призводить до погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації, яка й так не є задовільною через відсутність водопостачання. Із деяких кварталів загарбники забрали навіть контейнери, мовляв, людей там залишилося мало, вцілілий контейнер знадобиться в іншому місці. Місто захлинається в смороду. 

Зокрема й через сміття, що не вивозиться, Лисичанськ та Рубіжне страждають через навалу гризунів, яка залишається однією з основних проблем місцевих, що залишаються в окупації.

"У місті навала мишей. Тотальна. Все місто у мишах. Зв'язку немає, електрики, води теж. Якщо в Сєвєродонецьку через рік змогли підключити, навіть щось ремонтують — в Лисичанську НУЛЬ! Нічого. Тільки миші. Багато мишей. Мобільного зв'яязку немає у всій агломерації та не обіцяють. Звільнили".