Повідомлено про підозру "депутату народної ради ЛНР". Йому інкримінують організацію та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та окупаційною "адміністрацією".

Про це розповіли в Луганській обласній прокуратурі.

За даними слідства, підозрюваний ще з 2014 року активно підтримує дії окупаційної "влади". У подальшому він прийняв присягу так званого "депутата народної ради ЛНР ІІІ скликання".

Чоловік голосував за псевдозакон про "референдум" щодо входження "ЛНР" до складу РФ. На його підставі у вересні 2022 року на тимчасово окупованих територіях області організовано підготовку та проведення так званого "голосування".

Наразі чоловік є діючим "депутатом" та "другим секретарем луганського республіканського комітету політичної партії "КПРФ"".

Перебуває під санкціями РНБО, ЄС і чотирьох країн світу.

Він організовує та проводить заходи політичного характеру на території, де висловлюється на підтримку збройної агресії РФ проти України.

Крім того, підозрюваний має власний телеграм-канал, де поширює антиукраїнські новини, а відеоматеріали за його участі транслюються в аналоговому та цифровому форматі на території псевдореспубліки.

У прокуратурі зазначили, що раніше за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність обвинувальний акт стосовно нього було направлено до суду.