Співробітники Служби безпеки України оголосили про підозру "сільському голові" Торського, прифронтового населеного пункту Донецької області, за його співпрацю з російськими загарбниками під час окупації.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За даними слідства, зловмисник взяв на себе обов'язки очільника окупаційної "селищної адміністрації" Торського та виконував вказівки ворога.

Попередньо встановлено, що колишній охоронець дитячого табору відпочинку став "селищним головою" з червня 2022 року. Під час окупації населеного пункту він здійснював різноманітні функції на користь окупаційної влади, включаючи контроль за фейковим референдумом та взаємодію з окупаційними псевдоустановами.

"Сільський голова" відзначався активною участю у колабораційних діяльностях, зокрема, виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов'язки, керував бюджетними коштами та забезпечував функціонування сільської адміністрації.

Після звільнення Торського від окупації, його виявили в окупованому Єнакієвому, де він спробував утекти разом із російськими військами.

Слідчі СБУ висунули обвинувачення чоловікові за колабораційну діяльність (згідно з ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та розшукують його для подальших юридичних процедур.