З 1 лютого 2024 року всім облікованим переселенцям, яким продовжили виплату допомоги з 1 серпня 2023 року на один 6-місячний термін, скасують виплати. Спільнота переселенців просить продовжити виплату допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам з 01.02.2024 року, реєстрація місця проживання яких сходиться із зоною активних бойових дій, окупованих територій відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Про це йдеться в тексті електронної петиції, опублікованої на сайті Кабінету міністрів України. 

Необхідність продовження фінансової допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб в тексті петиції аргументується тим, що в зоні активних бойових дій знищені майже всі житлові будинки та житловий фонд, вони є непридатними до проживання.

"Переміщені особи втратили все майно, через це приходиться працювати ще більше, заробляти кошти для утримання родин, оренди житла. Всі опинилися в складних життєвих обставинах. Виплати на проживання ВПО родини частково покривали витрати на оренду житла та оплату комунальних послуг. Якщо виплати будуть скасовані, то це значно відобразиться на добробуті родин", - пише авторка петиції.

Вона закликає внести зміни до Постанови кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 332 "Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам" із внесеними до неї змінами та продовжити виплати на проживання внутрішньо переміщеним особам з 01.02.2024 року.

Станом на 10:50 7 грудня 2023 року петиція зібрала вже понад 3200 підписів.