Луганська обласна дитяча клінічна лікарня відновила свою роботу у Лубнах на Полтавщині.

Про це повідомили в ЛОВА.

Наразі запрацювали відділення хірургії з ендоскопічними ліжками, ортопедично-травматологічне відділення з реабілітаційними ліжками та дитяча анестезіологія із блоком інтенсивної терапії для новонароджених.

"Луганщина сьогодні там, де її люди. Полтавщина стала новою тимчасовою домівкою для 11,5 тисяч луганчан. Це досить велика кількість людей і ми розуміємо, що всі вони мають бути забезпечені якісними медичними послугами", – зазначив керівник ОВА Артем Лисогор.

Медзаклад обладнано сучасною медичною технікою: апаратом УЗД, багатопрофільною лабораторією для аналізів, цифровим рентгенологічним обладнанням, спеціальними боксами для дітей, які народилися передчасно. У наявності є 80 комплектів спеціальних термокостюмів для новонароджених на випадок екстреного транспортування.

У закладі працюють 40 лікарів з Луганщини.

Частину матеріально-технічного забезпечення вдалося релокувати із тимчасово окупованого Лисичанська, зокрема апарати ШВЛ, концентратори кисню та ендоскопію.

Перелік послуг буде розширюватися. Протягом року планується надання медичних послуг за 11 пакетами НСЗУ, серед яких: реабілітація дітей та дорослих, надання медичних послуг в амбулаторних умовах та екстреної меддопомоги в надзвичайних ситуаціях.