На засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук було вирішено виділити понад 5,9 мільярда гривень на виплати ВПО у грудні. Це стосується щомісячної державної допомоги на проживання, яка складає 3 тисячі гривень для осіб з інвалідністю та дітей, а також 2 тисячі гривень для інших внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтеграції.

Представник Міністерства соціальної політики повідомив, що платіжні документи на виплати ВПО у першому періоді грудня будуть направлені до Держказначейства до 15 числа.

"Виплата державної допомоги внутрішнім переселенцям перебуває на особливому контролі Уряду. Дуже важливо, щоб виплати ВПО надходили вчасно", – підкреслила Ірина Верещук.

Важливо відзначити, що протягом січня-листопада поточного року вже було профінансовано виплати ВПО на суму 67,4 мільярда гривень. Усі особи, які мають питання чи потребують допомоги щодо виплат, можуть звертатися на цілодобову гарячу лінію Міністерства реінтеграції на короткий номер: 15-48.