Мешканець окупованого Сватівського району Луганської області підозрюється у скоєнні колабораційної діяльності. Власника приватного агропідприємства звинувачують у розселенні окупантів, ремонті бронетехніки та постачання квадрокоптерів. 

Інформація про це з’явилась на сторінці 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк 
За даними розслідування, проросійськи налаштований підприємець пішов на співпрацю з військами агресора. Чоловік добровільно погодився розселити рядовий та начальницький склад російських військ у своєму будинку та на території агропідприємства. 

Аграрій допомагав окупантам перевозити чергові зміни на блокпости, займався доставленням будівельних матеріалів для зведення фортифікаційних споруд на Сватівщині. Кілька одиниць техніки з власного підприємства підозрюваний передав у користування росіянам, безкоштовно заправляв транспорт, у тому числі й бронетехніку. Чоловік надавав приміщення, обладнання та територію фермерського господарства для ремонту техніки окупантів. Більш того, за власний кошт він придбав для росіян тепловізори та  квадрокоптери. 

В ефірі пропагандистського телеканалу своє бажання допомагати росіянам чоловік пояснив бажанням якнайскоріше «перемогти нацистів» і жити з «нормальною владою».

Йому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 ККУ.

За надання допомоги військовослужбовцям збройних сил РФ та контрольованим ними НЗФ у веденні бойових дій проти України зловмиснику загрожує покарання – 15 років позбавлення волі та конфіскація майна.  

Невдовзі правопорушника буде оголошено в розшук, оскільки він перебуває на тимчасово окупованій території.