Окупаційна влада примушує населення Сєвєродонецька щотижня самостійно прибирати сміття безкоштовно. Про це повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він зауважив, що протягом двох із половиню місяців на пропагандистських телеканалах виходили сюжети про "наведення ладу" на вулицях Сєвєродонецька. Нібито, вивозили сміття, яке зібралося за місяці активних бойових дій, понівечені автівки, вбирали сліди руйнувань будівель.

"Запрошували жителів міста на оплачувані роботи із прибирання районів Сєвєродонецька. Вже тоді казали, що грошей за ніхто не заплатить, а всі роботи завершуються одразу після вимкнення камери рос-ТВ. Гроші скінчилися. Або їх вкрали, що теж недалеко від істини. Купи сміття лишаються у кварталах та на автошляхах міста", - пише Гайдай.

Однак зараз окупаційна влада влаштовує так звані "чисті п’ятниці" На цей раз сєвєродончан примушують прибирати сміття безоплатно.

Як стверджують окупанти "до акції приєднуються колективи усіх підприємств і установ, які як і усі жителі Сєвєродонецька, щоп’ятниці будуть виходити для прибирання".

"Нездатність організувати роботу ЖКГ, неспроможність, хоча б тимчасово, забезпечити місто комунальною технікою, небажання виплачувати зарплати. Що ще сєвєродончанам, які залишилися, подарував «руський мир»? Хіба що вирішувати нічого не потрібно – все вирішать за тебе. Сьогодні п’ятниця – вони починають", - підкреслив Гайдай.