Колишнім поліцейським та рятувальникам з Луганської області повідомлено про підозру у державній зраді.

Про це розповіли в обласній прокуратурі.

За даними слідства, в умовах воєнного стану четверо поліцейських та двоє працівників ДСНС зрадили присязі та перейшли на бік ворога.

Заступник начальника, поліцейський і старший інспектор одного з відділів поліції Старобільського райуправління поліції ГУНП в Луганській області працевлаштувалися до так званих "Біловодського, Міловського та Марківського районних відділів внутрішніх справ МВС ЛНР".

Інспектори Щастинського та Старобільського райуправлінь ГУ ДСНС України у Луганській області обійняли посади у так званому "Новоайдарському районному відділі внутрішніх справ МВС ЛНР".

Ще один чоловік розпочав "службу" в захопленому "Станично-Луганському лісництві".

Також прокурори скерували до суду обвинувальні акти стосовно ще п’ятьох поліцейських зі Старобільського, Сєвєродонецького та Щастинського районів. Вони вступили на службу до так званих "Новопсковського, Марківського, Станично-Луганського районних відділів внутрішніх справ МВС ЛНР" та "прокуратури Станично-Луганського району ЛНР".

Фігуранти виконують накази і розпорядження керівництва окупаційної адміністрації РФ, а також підтримують агресію проти України. Їм загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічно з конфіскацією майна