Засудили ще 6 російських військовослужбовців, які вступили до окупаційних військ та воювали проти України. Серед них – колишні в’язні-кримінальники та бойовики зі штурмових підрозділів міноборони РФ під назвою “Шторм Z”. Про це повідомили в СБУ.

Російські військові потрапили у полон українських захисників під час запеклих боїв у районах Авдіївки та Бахмута.

Один із засуджених – мешканець Макіївки, який вступив до 113-го стрілецького полку мобілізаційного резерву РФ. Там чоловік займався облаштуванням блокпостів та інших фортифікаційних споруд у Новій Каховці на Херсонщині.

Ще двох бойовиків зарахували на посади стрільців до батальйону “Шторм Z”. У складі цього підрозділу вони воювали на Запорізькому напрямку, а потім на Донеччині.

Четвертий зловмисник написав “заяву на помилування” із окупаційної “Торецької виправної колонії ДНР” і одразу “записався” до російського підрозділу “Восток”.

Інший бойовик “мобілізувався” до лав окупантів, де отримав посаду помічника гранатометника. Після проходження “курсу” підготовки його відправили на бойові позиції в район селища Піски під Авдіївкою.

Ще один зрадник підписав контракт з міноборони РФ та вступив до рядів 114-ї окремої мотострілецької бригади, яка залучена до штурму позицій українських військ у Покровському районі Донеччини.

За матеріалами СБУ двом із затриманих суд призначив 12 років тюрми, а чотирьом – 15 років ув’язнення.