Гауляйтер Сєвєродонецька, колишній міліціонер та зрадниця з Троїцького – в СБУ викрили ще декількох помічників ворога, яких будуть судити. 

Ми вже повідомляли про висунення підозри “меру” тимчасово окупованого Сєвєродонецька. 

Слідством встановлено, що за часів Януковича фігурант був мером Брянки та залишився на тимчасово окупованій території, а також погодився очолити окупаційну “адміністрацію” захопленого міста. Після повномасштабного вторгнення чоловік погодився стати “головою” зруйнованого росіянами міста. 

Ще один підсудний – колишній посадовець розформованої міліції, який після звільнення у листопаді 2014 року приєднався до терористичного угруповання “ЛНР”. У березні 2022 року він очолив «відділ поліції» в окупованому Новоайдарі, де займається придушенням руху опору та насадженням кремлівського режиму.

Зловмиснику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 1 ст. 111 (держана зрада);

▪️ ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування).

Ворожою поплічницею виявилась також мешканка тимчасово окупованого Троїцького Луганської області.

Під час захоплення селища вона добровільно погодилась очолити «управління бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення» у складі місцевої окупаційної “адміністрації РФ”. На цій «посаді» вона формує кошторис «бюджетних» видатків для матеріально-технічного забезпечення окупантів. 

За всіма викритими фактами тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності за злочини проти України.