Неодноразово росіяни заявляли про скасування перевірок на кордоні між так званою «ЛНР» та Росією, однак люди досі скаржаться на роботу російських митників.

Про це повідомили в Луганській ОВА.

"Не змінилося нічого – перевірки тривають на загальних засадах, як між окремими країнами. До прикладу, навіть для потрапляння в Мілове з території РФ необхідно мати не тільки російський паспорт, а й місцеву реєстрацію. Контролюють цивільне населення", - розповіли в обласній військовій адміністрації.

За інформацією Трибуну, перевірки, дійсно, не припинялися. Щоб перетнути кордон, люди довго стоять в черзі. При виїзді з окупованої території всіх водять на "розмову" зі спецслужбами РФ. 

"Старшому сину мого знайомого, якого нещодавно повісили в Нижній Дуванці росіяни, 17 років. Його кілька разів не пропускали через проукраїнську позицію. Одного разу навіть побили через якісь "вподобайки" в Facebook. Та, на щастя, їм все ж вдалося якось виїхати", - розповіла нам мешканка Сватівщини.

Як нам відомо, такі випадки непоодинокі. Часто на кордоні псевдореспубліки та Росії людей б'ють, катують струмом та вивозять в невідомому напрямку.