Житель Покровська намагався втекти з України через ріку Тису за 15 тис. євро. Його та організатора незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон затримано,  повідомили у Донецькій обласній прокуратурі.

Встановлено, що приватний підприємець з Києва організував схему з «тіньового» вивозу чоловіків призовного віку за межі країни. Він познайомився з мешканцем Покровська та запропонував йому допомогу у виїзді до Угорщини. Свої послуги «бізнесмен» оцінив у 15 000 євро.

За задумом підозрюваного призовник мав перетнути річку Тиса. Чоловік зустрів клієнта у Полтаві. На автівці разом із ним він вирушив до Закарпатської області.

Прибувши до м. Хуст, перевізник отримав обумовлені кошти. Надалі він підібрав ще одного клієнта, який вдруге намагався втекти з країни.

На маршруті до берега річки їх зупинили правоохоронці. Організатору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 908 400 грн. Також йому повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).