Дружківський міський суд Донецької області визнав жителя Бахмута  винним у незаконному поширенні інформації про Сили оборони України. Про це йдеться у вироку, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

З матеріалів справи відомо, що навесні та влітку 2022 року житель міста Бахмут Донецької області у Telegram публікував інформацію щодо вогневих позицій та місць дислокації підрозділів ЗСУ. За висновком судової компʼютерно-технічної експертизи, обвинувачений був одним із адміністраторів групи.

Усього у вироку йдеться про п’ять епізодів поширення інформації, починаючи з кінця травня по 7 липня, коли корегувальник був затриманий співробітниками СБУ.  

Зокрема, чоловік публікував інформацію про місця розташування вогневої точки, скупчення техніки. Також поширив інформацію про місце ведення артилерійського вогню, місце скупчення особового складу та техніки, місце ведення вогню підрозділами

В судовому засіданні чоловік винним себе не визнав і посилався на те що, повідомлення надсилались з його аккаунту, який було начебто був зламано у результаті хакерської атаки. Однак пояснити, як це могло статися, він не зміг. Також він стверджував, що усі докази сфальсифіковані, документи він підписував нібито під примусом та страхом за сім`ю.

Суд визнав фігуранта винним у скоєнні злочину та призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі, два з яких він уже відбув в умовах слідчого ізолятора.