Викрито російського агента нацгвардії, який вишукував позиції українських військових у Краматорському районі. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у травні 2024 року на зв’язок із мешканцем м. Дружківка вийшов знайомий, у якого він колись винаймав квартиру. Чоловік, котрий ще у 2014 році почав співпрацювати з державою-агресором і наразі служить в одній з бригад російської національної гвардії, завербував підозрюваного для проведення підривної діяльності проти України.

Містянин надсилав куратору інформацію воєнного характеру. Зокрема, за його вказівками їздив по Краматорському району та вишукував позиції ЗСУ. Упродовж 3 місяців співробітництва чоловік передавав дані про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони. З метою конспірації він вдавав із себе рибака та брав у дорогу відповідне спорядження.

Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тривання під вартою. Чоловікові загрожує 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.