Ще 20 родин з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей отримали в Києві ордери на нові квартири для тимчасового проживання.

Про це повідомили в Київській МВА.

"Зокрема, це багатодітні сім’ї, родини, які виховують дітей з інвалідністю та де діти постраждали внаслідок воєнних дій. Також сім’ї, де мама сама виховує дітей та ті, в яких знищене або пошкоджене житло. Столиця сьогодні робить усе для того, щоб українці, які вимушено переїхали до Києва, жили комфортно та адаптувалися на новому місці. Київ забезпечує вимушених переселенців роботою і медичним обслуговуванням. Влаштовує дітей до шкіл та садочків", – сказав мер Віталій Кличко.

За його словами, на сьогодні житла для тимчасового проживання потребують 1 257 родин внутрішньо переміщених осіб. І Київ вже закупив 113 квартир на загальну суму майже 230 мільйонів гривень, які надає безкоштовно вимушеним переселенцям для тимчасового проживання.

Розташоване житло в Шевченківському, Оболонському, Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Подільському, Святошинському та Солом’янському районах столиці.

Ці квартири є власністю територіальної громади столиці та надаються переселенцям безкоштовно.