"Голові" та "членкині" так званих "виборчих комісій" на Луганщині повідомлено про підозру за організацію псевдореферендуму.

Про це розповіли в Луганській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у вересні 2022 року жінки брали участь в організації та проведенні "референдуму" в окупованих населених пунктах.

Керівниця громадської організації в смт Лозно-Олександрівка облаштувала в місцевому будинку культури так звану "виборчу дільницю". Жінка на правах "голови комісії" організувала проведення незаконного волевиявлення серед мешканців і закликала їх йти на захід.

Інша підозрювана ‒ мешканка м. Кремінна. Під час псевдореферендуму виконувала роль так званої "членкині дільничної виборчої комісії № 1302". Фейковий захід проходив на території КНП "Кремінська багатопрофільна лікарня". Вона складала списки виборців, проводила ідентифікацію людей, що прийшли на "виборчі дільниці", видавала та підраховувала "бюлетені".

За вчинене їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.