Прокуратура повідомила про підозру ще двом колаборанткам з Донеччини. Жінки були посадовицям окупаційних адміністрацій, які працюють на ворога, повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у серпні 2022 року, після того, як збройні сили рф захопили Лиман, головний спеціаліст сектору опіки, піклування та усиновлення дітей пішла на співпрацю з ворогом. Жінка обійняла посаду «начальника відділу у справах сім’ї та дітей адміністрації Красний Лиман днр».

«Вона створювала видимість турботи про родини з неповнолітніми, у тому числі обіцяючи в майбутньому відшкодування збитків за зруйновані окупантами оселі. Наприкінці вересня того ж року під час деокупації населеного пункту держслужбовиця втекла», - повідомляє прокуратура.

Інша підозрювана — мешканка смт Мангуш - також відмовилась евакуюватись з захопленої російськими військами території. Будучи начальником відділу управління персоналом УСЗН Мангушської РДА, громадянка погодилась очолити «Управління праці та соціального захисту населення адміністрації Першотравневого району днр». Псевдопосадовиця брала участь в засіданнях злочинних органів влади, підконтрольних рф, де звітувала про виконання планів щодо інформування громадян під час особистих прийомів про необхідність переоформлення документів за російськими зразками. Окрім цього, вона виступає в пропагандистських медіа.

Наразі осіб оголошено у розшук.