Шістьом псевдопосадовцям органів "влади ЛНР" повідомлено про підозру у колабораціонізмі.

Про це повідомили в Луганській обласній прокуратурі.

За даними слідства, жителі Рубіжного, Сєвєродонецька, Новопсковщини, Кремінної та Станиці Луганської у 2022 році підтримали дії країни-агресора та почали співпрацювати з ворогом. Підозрюваними виявились експрацівники Пенсійних фондів, служби у справах дітей, районної державної адміністрації та співробітник транспортного підприємства.

Перші троє очолили "управління пенсійного фонду ЛНР у Рубіжному, Сєвєродонецьку та Новопсковському районі". Ще одна стала "начальницею відділу у справах сім’ї та дітей адміністрації міста Сєвєродонецьк ЛНР". Також двоє нині керують "відділом звернень громадян адміністрації Кремінського району ЛНР" та "відділом житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку, архітектури та містобудування адміністрації Станично-Луганського району ЛНР".

Дотепер вони організовують роботу вказаних підрозділів за законодавством псевдореспубліки та насаджують окупаційний режим. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.