У кожному ЦНАПі Луганської області, що зараз розташовані у різних містах України, мешканці області можуть подати заяву на компенсацію втраченого через війну житла незалежно від місця реєстрації.

Про це повідомив перший заступник голови Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов, пишуть в Телеграм-каналі установи.

Наразі відновлено роботу 15 центрів надання адміністративних послуг, що до повномасштабного вторгнення знаходились в населених пунктах Луганщини. Нині вони працюють практично по всій Україні, також в деяких містах організоване віддалене робоче місце адміністратора.

"Заяви про зруйноване росіянами житло ЦНАПи Луганщини повинні приймати від кожного жителя нашої області, незалежно від місця його реєстрації", - наголосив заступник голови ЛОВА, звертаючись до керівників місцевих військових адміністрацій.

Наразі Луганщина очікує на затвердження змін до чинного законодавства стосовно запровадження механізму обстеження знищених об’єктів, які розташовані в районі проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації, із застосуванням методу дистанційної фіксації руйнувань. Це дасть змогу людям отримати компенсацію ще до деокупації територій.